El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha acusat el govern municipal de no fer prou per garantir que els veïns que viuen en habitatges públics a Ciutat Vella ho facin en condicions. Coronas ha posat d’exemple el cas de la finca municipal de Nou de la Rambla, en què els veïns es van haver de reallotjar després d’un incendi en el quadre elèctric.

Per això, a la propera comissió de Drets Socials, ERC reclamarà “una partida extraordinària” per mantenir i rehabilitar tot el parc públic d’habitatge a Ciutat Vella. “És un problema enquistat que no és nou”, ha afirmat Coronas, que ha denunciat que el consistori està gestionant finques “que cauen en l’infrahabitatge”. Segons ha dit, al districte hi ha edificis municipals “amb una degradació evident”.

L’Ajuntament ha de vetllar perquè les persones que viuen en finques municipals ho facin en condicions dignes, i això no s’està fent
Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d’ERC

Calendari del porta a porta

Coincidint amb l’arribada dels primers contenidors intel·ligents a Sant Andreu per recollir la matèria orgànica, ERC ha demanat saber el calendari per ampliar el porta a porta en aquest i altres barris de la ciutat. La segona fase a Sant Andreu es va aturar per introduir-hi canvis, i la portaveu adjunta, Elisenda Alamany, tem que l’expansió del sistema de recollida de residus s’ajorni al proper mandat perquè “no passi factura electoral” al govern municipal.