Ple extraordinari 17-A

Aquest divendres hi ha ple ordinari a l’Ajuntament de Barcelona, el primer després que la sentència del Tribunal Suprem obliga a posar una imatge del rei Felip VI a la sala de plens. Per això, el portaveu de Ciutadans, Paco Sierra, ha demanat al govern municipal que compleixi la llei i la sentència i col·loqui l’efígie del monarca en un lloc visible. “És una obligació d’un càrrec públic complir la llei, i espero que divendres la imatge del rei estigui col·locada a la sala de plens”, ha afirmat Sierra.

Quim Torra va ser inhabilitat per no complir la llei; espero que el govern municipal no serà ni valent ni covard, que siguin conseqüents
Paco Sierra, portaveu del Grup Municipal de Ciutadans

El PP portarà el tema a debat

Precisament, en el ple d’aquest divendres, el PP portarà a debat una proposta que reclama col·locar de forma immediata l’efígie del rei Felip VI a un lloc preferent de la sala de plens. “El govern municipal no està per sobre de la llei i ha de complir-la”, ha dit Josep Bou, que espera que a la sessió d’aquest divendres ja llueixi la foto de Felip VI “per respecte i lleialtat institucional”. Bou és qui més bandera ha fet del tema i en diversos plenaris ha portat el retrat del rei per reivindicar que calia posar-lo a la sala.