estafa

(ACN) Irídia i Amnistia Internacional Catalunya han considerat “un pas endavant” la creació de la comissió parlamentària que estudiarà el model policial català, amb l’objectiu, per a ambdues entitats, d’aconseguir una policia “més transparent i respectuosa amb els drets humans”.

En una nota de premsa conjunta els dos ens han reclamat que la comissió aprovada aquest dimecres per la cambra catalana posi el focus en la revisió dels mecanismes de control i rendició de comptes dels cossos de seguretat, per poder fer “justícia” davant dels casos de mala praxi policial i per garantir “el dret a la veritat, justícia i reparació de les víctimes”. Ambdues agrupacions admeten que les vulneracions de drets humans per part d’agents policials “no són sistemàtiques” però adverteixen que “tampoc es tracta de casos aïllats”, que atribueixen a les “deficiències” dels mecanismes de control interns i externs “per sancionar aquestes males praxis”.

També posen de manifest que actualment les denúncies contra agents policials “troben molts obstacles” per “identificar, sancionar i corregir” els usos de la força “contraris als estàndards internacionals de drets humans”.

Experts internacionals

Les dues organitzacions s’han ofert als grups parlamentaris per proposar experts internacionals que puguin comparèixer per informar sobre les experiències i pràctiques en altres països. Alhora reclamen que entitats especialitzades i de víctimes de males praxis policials puguin participar en la comissió al costat de polítics, membres d’Interior i agents dels Mossos d’Esquadra.