Luz Guilarte Ciutadans

La líder de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha denunciat la política d’“escac i mat” al castellà que, segons ella, practica el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni al consistori. I ha posat d’exemple que les comunicacions, campanyes d’informació i cartelleria que emet l’Ajuntament no inclogui el castellà. “Colau i el PSC promouen la vulneració de drets lingüístics dels barcelonins”, ha afirmat.

A més, Guilarte ha retret que “el monolingüisme s’utilitza com una eina d’ideologització, adoctrinament i divisió dels ciutadans”, i ha dit que el govern municipal té l’obligació de defensar l’idioma i el dret a fer servir el castellà. Precisament, en el ple d’aquest divendres, Cs demanarà que l’Ajuntament enviï les comunicacions també en castellà, així com la cartelleria i campanyes d’informació. També aprofitaran per rebutjar la nova llei d’educació del Govern espanyol.

Justament la setmana en què Colau s’ha vist immersa en una polèmica per l’ús del castellà a Instagram, Guilarte ha ironitzat que l’alcaldessa s’hagi de justificar per parlar en aquesta llengua i ha denunciat que només recorre al bilingüisme “quan fa campanya electoral”.