L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha vist immersa en una polèmica a les xarxes socials per un comentari que va fer durant un directe al seu perfil d’Instagram. Per respondre preguntes, Colau va dir que barrejaria castellà i català però que en principi usaria el castellà perquè “m’agrada comunicar-me amb el màxim de gent possible”. “Si hi ha preguntes en català, passo al català i de forma natural anem fent”, va afegir.

Diversos usuaris de Twitter li han recriminat aquestes paraules sobre l’ús del català. “Colau ha decidit que el català només serveix per comunicar-se amb gent de família catalanoparlant”, ha apuntat en un tuit Arnau Rius, que ha obert el debat a les xarxes aquest cap de setmana. També hi ha dit la seva l’escriptor Màrius Serra, que ha protagonitzat una sonora enganxada a tuits amb Colau.

“És força asfixiant el rotllo fiscalitzador de la llengua”

Les llengües comencen a morir quan els seus parlants les bandegen”, recrimina Serra a Colau, que assegura que “actituds com la teva condemnen el català a ser una llengua d’anar fent”. L’alcaldessa s’hi ha tornat amb aquesta expressió: “és força asfixiant el rotllo aquest fiscalitzador de la llengua”. Colau apunta que fa servir el català als actes institucionals, rodes de premsa, xarxes socials i a casa.

I que també parla castellà, la seva llengua materna, a les xarxes per parlar amb molta gent que no viu a Catalunya. “No crec que fer polèmica amb això ajudi al futur del català, en absolut”, afegeix l’alcaldessa en la resposta a Serra, un dels pocs tuitaires a qui ha contestat. 

Artadi: “Polèmiques impròpies que perjudiquen la llengua”

El debat a les xarxes ha esclatat a l’arena política amb retrets de la líder municipal de JxC, Elsa Artadi. “Exigim que es deixi de polèmiques que només perjudiquen la llengua i que són impròpies de l’alcaldessa de la capital del país”, ha afirmat. Artadi creu que Colau ha avivat el debat a les xarxes per “tapar” l’incident de dissabte al passeig de Sant Joan en què un agent de la Guàrdia Urbana va ferir d’un tret un home sense llar i li reclama explicacions i, si s’escau, depurar responsabilitats.