Aquest divendres en el Plenari s'oficialitzarà l'acord que durant setmanes han teixit amb exclusivitat CiU i PP. Un acord que han donat com a resultat un pressupost i unes ordenances fiscals que el PP es fa seus i que deixen, segons els populars, una fiscalitat i unes taxes més baixes a Barcelona. Fernández Díaz ho diu especialment per l'IBI, l'impost més important de la cituat que es congelarà, inclourà descomptes socials i el manteniment, contràriament al que volia Trias, de la bonificació del 2% per a aquelles persones que domicilien el rebut. No és l'únic acord incorporat a darrera hora, també s'han acordat mesures més polítiques com rebaixar un 30% l'Administració local o un pla de seguretat. Per tot això, el PP manté la mirada posada en l'inici de l'any que ve, quan segons els populars caldrà decidir si aquest acord pressupostari pot derivar en pactes més sòlids amb el govern en minoria de CiU.

Alberto  Fernández Díaz ha explicat l’acord definitiu amb l’alcalde,  Xavier Trias, per donar suport als pressupostos i les ordenances fiscals de 2012, els primers del mandat, que s’aprovaran al ple d’aquest divendres amb el suport del Partit Popular.

El president del grup municipal del PP ha dit que és un acord positiu per Barcelona, i ha destacat la responsabilitat amb què ha actuat el seu partit perquè la ciutat pugui encarar el 2012 amb els comptes aprovats. “Barcelona és menys taxalona avui que ahir”, ha dit.

Entre els nous acords figura no eliminar com pretenia Trias la  bonificació del 2% per als barcelonins que tenen l’IBI domiciliat, mesures per aprimar l’administració local, una finestreta única empresarial, un pla de seguretat 2012-15 i reclamar a la Generalitat un miler de nous agents dels Mossos d’Esquadra.