El servei que més apujarà el preu és el Bicing. El 2012 els usuaris passaran de pagar 35 a 40 euros, i a això s'hi haurà de sumar una assegurança obligatòria de quatre euros que a més servirà de registre de la bicicleta. Aquest increment del preu i l'assegurança obligatòria suposen que l'usuari passi d'aportar el 21% al 25% del preu del servei i que l'Ajuntament recapti 500.000 euros més anualment. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia i Empresa No és l'únic canvi de cara a l'any que ve. També s'acaba la gratuïtat en centres esportius i equipaments per als aturats. Un programa de subvencions heretat del govern anterior que ara feien servir 12.000 usuaris. A partir de l'any que ve aquests aturats hauran de pagar el 50% de la quota i les places estaran limitades. Varia la tarifa de recollida de residus, aquesta però en benefici dels autònoms que treballin a casa, els que generen poques deixalles no hauran de pagar els 79 euros anuals. En canvi costarà el mateix entrar al Tibidabo, i serà un 3% més car, com l'IPC, entrar al Zoo o als centres esportius i equipaments municipals.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha explicat que el preu del Bicing arribarà el 2012 als 44 euros anuals, 9 més que els actuals: 5 aniran destinats a l’abonament i els 4 restants serviran per a una assegurança que cobreix danys propis, a tercers i defensa legal. Els preus s’aprovaran aquest dijous en la Comissió d’Economia.

Amb l’increment de la tarifa, els 120.000 usuaris del Bicing passen a pagar el 25% del servei total, i els nous preus permeten recaptar mig milió d’euros més. Tot i això, Recasens ha dit que el cost total del Bicing -13 milions d’euros l’any- és “insostenible”. Per això s’ha mostrat oberta a buscar noves vies de finançament, com ara posar publicitat a les bicicletes.

Pòlissa de danys a tercers

Una de les novetats més destacades de 2012, és la contractació d’una pòlissa amb la companyia Zurich. L’assegurança té una cobertura de responsabilitat civil (danys a tercers) amb un límit de 6 milions d’euros i una franquícia de 300 euros, una assegurança d’accidents (danys propis) i ofereix assistència jurídica telefònica i assessorament legal per a la reclamació de danys causats per tercers.

Pel que fa a la resta de mesures, la tinenta d’alcalde ha explicat que s‘eximirà de pagar per la recollida de residus comercials els autònoms que treballen a casa i que es revisarà l’exempció de les quotes als centres esportius municipals per a les persones en atur. Ara la subvenció als aturats arriba fins al 100%, i es pretén reduir-la al 50%, un programa que costa a la tresoreia municipal més de 3,7 milions d’euros. La resta de preus augmentaran en funció de la inflació.