PERE NAVARRO, primer secretari del PSC "Si la petició d'ajut i de suport del president Mas és sincera, en aquests moments tan difícils per al nostre país i pels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, el PSC estarà disposat a estendre-li la mà. Només amb una condició, això sí: que les mesures que podem acordar eventualment no siguin només d'ajust i per tant no vagin a carregar contra les classes treballadores i mitges del nostre país". Navarro ha volgut fer una executiva d'unitat i per això ha inclòs a la nova direcció del partit els dos homes amb qui es va enfrontar per liderar el PSC. Àngel Ros serà el secretari d'àrea de Cohesió territoral i Joan Ignasi Elena, el secretari d'Innovació Política i Impuls de l'Aliança Catalana de Progrés. Després de Navarro, l'home fort dels socialistes catalans serà Daniel Fernández, que ocuparà el càrrec de secretari d'organització. Fernández substitueix José Zaragoza, que juntament amb Miquel Iceta deixen de formar part del nucli dur del partit. El nou líder socialista ha tingut molt en compte els alcaldes de l'àrea metropolitana. Seran a l'executiva els alcaldes de Cornellà, Granollers, l'Hospitalet o Santa Coloma de Gramanet. L'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, substituirà Jordi Hereu al capdavant de l'àrea de Política Municipal. L'exalcalde de Barcelona perd pes a l'executiva però continuarà a l'aparell del PSC perquè serà un dels 40 integrants de la direcció ampliada del partit. JORDI HEREU, conseller nacional de l'executiva del PSC "Molta gent de Barcelona, començant pel secretari d'organització i altres peces molt claus són gent de Barcelona disposada a assumir en aquests moments una gran responsabilitat". Pere Navarro ha deixat fora de la direcció socialista algunes cares del sector més catalanista del partit, com ara Montserrat Tura o Ernest Maragall. Amb l'aprovació de l'executiva s'ha tancat el 12è congrès socialista, en què el PSC ha rebutjat al grup propi a Madrid. CARME CHACÓN, diputada del PSC "Hem apostat per seguir sent el que som, integrats en el grup socialista en el parlament de Catalunya, en el grup socialista en el Parlament d'Espanya i en el grup socialista en el Parlament Europeu". I amb la mirada al futur, Àngel Ros ha anunciat avui mateix que pretén presentar-se com a candidat a la presidència de la Generalitat el 2014.

Navarro ha deixat fora de l’executiva a Montserrat Tura i Ernest Maragall, de l’ala més catalanista del partit, i tampoc no inclou en el nucli dur a Miquel Iceta, exportaveu del partit, ni José Zaragoza, antic secretari d’Organització.

El nou líder del partit ha dit que serà una executiva integradora en què tindran un paper destacat els alcaldes del PSC. Tot i que l’executiva tindrà 40 membres, al nucli dur del nou òrgan de direcció hi haurà 10 persones: Daniel Fernández; l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; l’exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena; l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; el batlle de Sabadell, Manuel Bustos; l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i les diputades al Parlament Rocío Martínez-Sampere i Eva Granados.

Pel que fa a la representació de Barcelona, l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, continua a l’executiva però perd pes ja que no formarà part del nucli dur de l’aparell del PSC.