És l'abraçada entre el nou primer secretari del PSC i el que ha estat el seu adversari a la direcció del partit. Pere Navarro s'ha imposat amb comoditat a Joan Ignasi Elena. Un 73% dels delegats ha votat a favor de l'alcalde de Terrassa. Al final, els socialistes només han tingut dues llistes per votar, perquè Àngel Ros ha decidit aquest matí retirar la seva candidatura. El nou primer secretari del PSC ha estès la mà perquè tant Elena com Ros es puguin incorporar a la direcció del partit. PERE NAVARRO, primer secretari del PSC "Jo us dic que en aquest partit que estem construint en aquest cap de setmana hi ha de cabre tothom. Els companys i les companyes que s'han presentat i molts altres que representen moltes maneres de pensar del partit, que representen molts territoris, molts sectors." Demà es clourà el 12è congrés del PSC i al migdia hi haurà la comissió executiva que haurà de comandar el partit durant els propers anys. Navarro haurà tingut 24 hores per confeccionar l'executiva. Caldrà veure quin pes hi tindrà l'agrupació local de Barcelona i si Jordi Hereu continua a la direcció del partit o no. Mentrestant, aquesta tarda han continuat les comissions de treball dels socialistes catalans. I el PSC ha rebutjat tenir grup propi al Congrés de Diputats. Diuen que tindran llibertat de vot en assumptes d'interès especial per a Catalunya però, com fins ara, els socialistes tindran un únic grup a Madrid: el del PSOE.

Pere Navarro, conegut pel seu tarannà conciliador, ha estès la mà als seus rivals, l’exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i l’alcalde de Lleida Àngel Ros. En aquest sentit, Navarro ha dit que vol incloure les diferents sensibilitats del PSC a l’executiva i que aquest 12 Congrés del PSC ha de servir per enfortir el partit.

El nou líder, que ha dirigit l’alcaldia de Terrassa durant gairebé 10 anys, arriba a la direcció del partit demanant un gir a l’esquerra del partit i amb un discurs de to ecosocialista en què aposta pel tancament de les nuclears el 2020. De cara al 2014, Navarro buscarà erigir-se com a alternativa a Artur Mas al govern de la Generalitat.

A primera hora del matí, el lleidatà Àngel Ros ha retirat la candidatura a la secretaria general del PSC per donar suport a Joan Ignasi Elena. Tot i això, ha afirmat que es presentarà a les primàries del PSC per escollir el candidat a la Generalitat, en què es preveu que s’enfronti amb Navarro.

El Congrés acabarà aquest diumenge, quan es donarà a conèixer la nova executiva del PSC, quin paper hi tindrà Barcelona i si Jordi Hereu tindrà representació, com en els darrers anys.