El regidor de Transició Ecològica i màxim responsable polític de la neteja a la ciutat, Eloi Badia, ha admès que les millores fetes fins ara al servei de la neteja són insuficients per tombar la percepció de brutícia que tenen molts barcelonins, tal com exposen els darrers baròmetres municipals i han sentenciat tots els grups de l’oposició de l’Ajuntament durant la Comissió d’Ecologia d’aquest setembre.

S’han fet moltes millores, totes importants. […] Però segueix sent insuficient. No hem sigut mai negacionistes, sempre hem dit que hem de millorar”
Eloi Badia, regidor de Transició Ecològica

Tot i això, Badia ha defensat en comissió el nou contracte de neteja de Barcelona, que ja s’ha desplegat a tota la ciutat. Ha assegurat que hi haurà una inversió rècord en aquest servei a la ciutat i que ja s’hi han incorporat millores, com un increment de 400 treballadors, més freqüència de pas en la neteja i l’ús de tècniques més eficients com l’aigualeig amb aigua a pressió.

Dubtes sobre pagar més diners a les empreses de neteja

En la Comissió d’Urbanisme també s’ha parlat de l’acord entre treballadors i empreses de neteja que es va assolir aquest dilluns al vespre, que permet incrementar els salaris als treballadors i desconvocar la vaga de neteja. Malgrat que l’oposició ha permès que tiri endavant la revisió tècnica d’un punt del contracte entre l’Ajuntament i les empreses de neteja, els grups han expressat “dubtes” i “incerteses” davant d’aquesta reinterpretació.

Mostra d’això és que només hi han votat a favor els grups del govern municipal (Barcelona en Comú i el PSC), mentre que els de l’oposició han optat per abstenir-se o fer reserva de vot. L’última paraula la tindrà el plenari d’aquest mes de setembre.