Oriol Pujol ha assegurat que Convergència Democràtica de Catalunya mai no s’ha lucrat amb Ferrovial, el Palau de la Música o l’Orfeó Català. Pujol ha argumentat el recurs a la interlocutòria per la debilitat de les proves i perquè no s’està investigant el presumpte delicte de cobrament de comissions per adjudicacions irregulars d’obra pública. El secretari general de CDC hi afegeix que és difícil determinar qui és la víctima del delicte que s’ha de compensar amb la fiança dipositada pel partit.

La comissió ha rebutjat que comparegui Felip Puig per donar explicacions sobre el presumpte finançament irregular de CDC. ERC, ICV-EUiA i el Grup Mixt han votat a favor de la sol·licitud i CiU, PSC i PP s’hi han oposat. Puig ocupava el càrrec de conseller de Política Territorial i Obres Públiques entre el 2001 i 2003.

Pujol nega que participés en la trama ITV

Sobre la seva presumpta implicació en la trama ITV, Pujol ha dit que no és “ni col·laborador ni necessari”, tal com sembla que apunta un informe d’Hisenda enviat al jutge. Dos dies després que s’hagi fet públic aquest document, el secretari general de CDC ha tornat a negar la seva participació en el cas. En referència a les transcripcions de converses entre els investigats en les quals se’l citava, Pujol ha dit que no pot evitar que terceres persones utilitzin el seu nom de manera inadequada i ha assegurat que el jutge no l’ha citat ni li ha demanat informació.