ASSUMPTA ESCARP, regidora del PSC "A partir d'avui, Barcelona serà més hipòcrita en el tractament de la prostitució. Mentre que l'alcalde Trias diu que la prostitució és l'esclavatge del segle XXI, pacta amb el PP per facilitar la multa directa contra les prostitutes. N'està generant la doble victimització." ELSA BLASCO, regidor d'ICV-EUiA "Considerem que no s'ha de prohibir la prostitució amb aquesta normativa ja que amb una norma, no es farà altra cosa que generar més marginació i vulneralibitat de les dones." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "No solucionen res, encara compliquen més l'entorn, i deixen pitjor del que estava la situació." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "S'han de sancionar els clients i perseguir les màfies amb tota contundència i no podem oblidar que els veïns i les famílies també forma part de la seva dignitat viure en uns barris sense prostitució." FRANCINA VILA, tinenta d'alcalde de Dona i Drets Civils "Nosaltres diu que hem perdut una oportunitat, vostès han tingut 32 d'anys d'oportunitats, i el que no podem acceptar és que ens parli d'hipocresia quan vostè utilitza el cinisme. Aquest govern què ha fet? Doncs un 50% menys de multes a les dones, i un 12% de moment més al client."

La nova normativa suprimeix les zones de tolerància i l’avís previ que rebien prostitutes i clients. A partir d’ara, demanar i anunciar serveis sexuals a la via pública estarà sancionat amb multes d’entre 1.000 i 1.200 euros. També es multaran les treballadores sexuals, tot i que amb quantitats menors, d’entre 100 i 300 euros. La norma entrarà en vigor a principis d’agost, i durant les primeres setmanes se’n  farà una campanya informativa sense multar.

PSC, ERC+Dcat+Rcat i ICV hi han votat en contra perquè consideren que les multes agreujaran la situació de les dones víctimes de l’explotació sexual. Però tant el govern de CiU com el PP assenyalen que la responsabilitat màxima recau en el client per frenar la demanda, i no en les prostitutes.