llista barcelona comu eleccions municipals 2023

Una cinquantena de figures internacionals han signat una carta de suport a la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de suspendre les relacions amb Israel. La carta està adreçada a l’alcaldessa, Ada Colau, i entre els signats hi ha quatre premis Nobel: Annie Ernaux, George P. Smith, Jody Williams i Mairead Maguire. També hi figuren els actors internacionals Mark Ruffalo, Susan Sarandon, Viggo Mortensen i Alia Shawkat; els directors de cinema Ken Loach i Cherien Dabis; els músics Marianne Faithful, Peter Gabriel i Brian Eno, i activistes com Angela Davis, Arundhati Roy i Naomi Klein, entre d’altres.

La carta també està signada pel diputat sud-africà Nkosi Zwelivelile Mandela, net de Nelson Mandela. A més, en un missatge personal a l’alcaldessa, Ronnie Kasrils, veterà de la lluita contra l’apartheid a Sud-àfrica i exministre de Mandela, assegura que està “entusiasmat per la decisió” que, segons ha dit, “ressona més enllà de Barcelona. Inspira la comunitat internacional i els que vivim en una Sud-àfrica lliure i democràtica”.

“Barcelona hauria d’inspirar les institucions arreu del món”

Els signats celebren la “valenta decisió” de Colau de suspendre llaços institucionals amb Israel, inclòs l’agermanament amb Tel-Aviv, i creuen que la decisió de Barcelona “hauria d’inspirar les institucions arreu del món a posar fi a la seva implicació en la supervivència dels règims d’opressió”.

El text també assegura que l’actual Govern israelià és “el més ultradretà, racista, masclista i homòfob de la història del país”, i apunta que “cal pressionar més que mai perquè s’acabi la seva impunitat i obligar-lo a respectar els drets dels palestins”.