(ACN/Redacció) Durant la primera setmana del mes de febrer es començarà a posar en marxa el traspàs “integral” de Rodalies amb la constitució de la comissió política. Ho ha dit la consellera de Territori, Ester Capella, des de Madrid aquest dimecres a la tarda després d’haver-se reunit amb el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente. “Diria que avancem molt bé, anem bé, ha sigut una reunió molt profitosa”, ha assegurat Capella en una atenció als mitjans.

El primer pas és la creació de la comissió política a principis del mes que ve i a partir d’aquí, ha dit Capella, s’hauran de designar tots els rols. La cita del mes vinent concretament servirà per crear els grups de treball necessaris per fer efectiu el traspàs de la prestació dels serveis, les infraestructures i el finançament. “Comencem de debò, sabem que ens hi juguem la credibilitat”, ha ressaltat Capella abans de destacar la “plena predisposició” del ministre.

Comissió per la “modernització i millora” de l’aeroport del Prat

La consellera i el ministre també han acordat posar en marxa el proper 18 de gener la comissió tècnica que ha de tractar el futur de l’aeroport del Prat. La comissió inclourà representants del ministeri i de la Generalitat, amb l’objectiu de pactar un pla per a la “necessària modernització i millora de la capacitat” de la infraestructura. Segons un comunicat de Transports, les dues administracions s’han compromès a buscar el “màxim consens polític i social” i una garantia dels “màxims estàndards mediambientals” per dissenyar el futur de l’aeroport de Barcelona.

El Govern espanyol recorda que l’objectiu és assolir un “hub” intercontinental amb una inversió que estima en 1.700 milions d’euros, com la prevista inicialment en la proposta d’ampliació d’Aena.