Segons el número dos de CDC, la CUP, amb veto als pressupostos, “ha fet un flac favor a la causa catalana” i ha alertat que la causa de la llibertat i la justícia social “no la podem deixar en mans de partits frívols i de mirades sectàries”. Segons Campuzano, Convergència ha fet sacrificis en favor del dret a decidir i el principal exponent ha estat l’anunci del president Mas de fer un pas al costat després del 27-S. En aquest sentit, ha dit que “a CDC se’ns pot acusar de moltes coses, però no de posar els interessos del partit per damunt dels interessos del país”.

Sobre el referèndum, que ha estat un dels temes que ha centrat la campanya, el número dos ha dit que l’essencial no és que sigui unilateral o pactat, sinó que “si el fem, el guanyem”.

A l’entrevista del ‘BTV notícies matí’, Carles Campuzano també ha parlat de l’escenari que s’obrirà a Espanya després del 26-J. Ha dit que “és evident que anem cap a un escenari on no hi haurà majories absolutes i que els pactes s’imposaran”. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que CDC tindrà un pes determinant en la política espanyola i ha deixat clar que “qui governi Espanya, sap que el principal repte polític és la qüestió catalana”.

Sobre les declaracions de la presidenta andalusa Susana Díaz d’aquest dimecres, en què acusava Units Podem de “trossejar la riquesa d’Espanya” donant suport a la hisenda catalana, Campuzano ha dit que “és trist que el PSOE intenti recuperar la seva situació a través d’atiar la catalanofòbia i l’anticatalanisme”. A més, ha remarcat que “ho fa de la forma més barroera, barrejant La Caixa i els diners”. Això demostra, pel número dos, que els socialistes “han deixat de tenir un projecte mínimament atractiu i creïble”. També ha criticat la candidata del PSC per Barcelona, Meritxell Batet. L’ha acusat de “ser incapaç d’aixecar la veu del PSC” i de defensar la idea de Catalunya que tenien els socialistes durant l’època de Pasqual Maragall.