Esquerra Republicana de Catalunya no vol que es perdin els vots de la CUP, que com ja va fer a les eleccions generals del 20-D, no es presenta. Per això el número dos a la llista d’ERC, Joan Tardà, ha demanat als votants anticapitalistes que donin suport als republicans en aquests comicis.  “Demanem als companys independentistes d’esquerres que no voten a ERC, dit d’una manera més planera, demanem als companys i companyes de la CUP que ens ajudin”, ha dit Tardà. D’aquesta manera, ha assegurat que la majoria independentista “enllestirà la feina”.

Tardà també ha criticat els socialistes. D’una banda, s’ha adreçat a la presidenta de la Junta d’Andalusia amb el crit de “Visca Andalusia lliure i republicana!”. El número dos dels republicans també ha recordat les paraules de la candidata socialista catalana, Meritxell Batet, que va dir que els independentistes volen fracturar la societat catalana. Tardà li ha dit “insensata” i ha afegit que l’únic que volen els independentistes és “democràcia”.

El candidat al Congrés dels Diputats el proper 26-J, Gabriel Rufián, ha tornat a a dir que el líder de Podem “no pot ni vol” fer un referèndum. “Recordo perfectament el Pablo Iglesias que creia en l’autodeterminació de tots els pobles, Pablo, tu abans ‘molaves'”.

Els petons

L’anècdota del míting ha estat protagonitzada pels petons. Qui ha començat ha estat l’exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, que ha fet un petó als llavis al candidat per Tarragona, Jordi Salvador quan eren a l’escenari. Poca estona després, el jutge Santiago Vidal, número u a la llista pel Senat, no ha volgut ser menys i ha fet un petó als llavis a la número tres a la llista d’ERC, Ester Capella.

Una altra curiositat: el candidat, Gabriel Rufián, ha deixat clar que avui ha parlat des de casa, perquè viu a Sabadell: “Aquí és on hi ha l’únic rei que reconec: el meu fill Biel Rufián“.

Males pràctiques a la sanitat pública

La secretària general d’ERC, Marta Rovira ha dit que en els darrers anys la crisi econòmica ha tapat “pràctiques opaques i fosques” a la sanitat pública. Ha posat com exemple les derivacions de malalts de centres públics, com els del Corporació Sanitària Parc Taulí, a Sabadell. “S’han tancat a la vegada quiròfans i plantes dels hospitals públics i hem pagat les factures de les clíniques privades entre tots”, ha criticat Rovira que ha apuntat directament a Convergència.