ALFRED BOSCH, alcaldable d'ERC "S'hi podrien integrar la unitat de platges, que existeix a l'estiu, o la unitat de suport diürn, per a dies festius, un bon sistema de torns per tal que les nits i els caps de setmana quedessin coberts, amb agents amb idiomes, ben formats, que coneguessin la legislació, tots els temes de llicències."

L’alcaldable d’Esquerra per Barcelona vol posar fil a l’agulla al turisme. Alfred Bosch ha presentat una bateria de propostes per regular “un sector que és benvingut a la ciutat”, diu, però “cal controlar-lo perquè no generi ressaca”. Bosch ha proposat reordenar els fluxos d’entrada i sortida de visitants, revisar l’ordenança de civisme o crear una unitat de policia turística.

Una mesura per a la qual, ha explicat, encara “no tenim quantificats quants agents caldria”. Però, segons Bosch, no implicaria contractar-ne gaires més, perquè s’hi podrien integrar “la unitat de platges que ja existeix a l’estiu, o la unitat de suport diürn”. La policia turística hauria de conformar-se “amb agents amb idiomes i ben formats, que coneguin la legislació i que puguin atendre també la victimització dels visitants que vénen a Barcelona”.

Bosch ha explicat que aquesta és només “una primera proposta” que ara cal discutir amb els grups i altres implicats del sector per arribar a “un gran acord de ciutat sobre turisme”, que ajudi a arribar a consensos.

Pel que fa a l’audiència pública sobre turisme que l’alcalde, Xavier Trias, ha convocat el 24 de febrer, Bosch s’hi ha mostrat partidari perquè “tot el que sigui parlar de turisme mereix tota l’atenció”.