Durant aquest mandat, el govern municipal ha adquirit, per gairebé 14 milions d’euros, nou finques, vuit a Ciutat Vella i una a Sant Andreu (Torres i Bages), gràcies a la inversió generada arran de la creació de la societat mixta BAMSA, que explota 26 aparcaments del centre. Es tracta d’habitatges buits, que s’han rehabilitat o que s’estan reformant, que permetran ampliar el parc públic de lloguer social i assequible. Una promoció (Robador, 35-37) ja està, de fet, enllestida. El propietari anterior havia adaptat els habitatges perquè fossin apartaments turístics, però el pla d’usos del districte limita aquesta activitat i l’Ajuntament va acabar comprant l’edifici sencer. Aquesta primavera està previst que s’iniciï el procés d’adjudicació d’aquests pisos i de 69 més que ja estaran disponibles.

En total, l’Ajuntament ha adquirit en els últims quatre anys 21 finques amb finalitats socials, nou de les quals són fruit del Pla 100×1000, que recollia un dels principals reptes que s’havia posat el govern municipal: invertir 100 milions d’euros en la compra de 1.000 pisos en desús, que, un cop rehabilitats, reservaria per al mercat de lloguer. 106 dels habitatges comprats són a Ciutat Vella i disposen d’11 locals per explotar-los comercialment. Un dels edificis està situat al barri de Sant Pere (Sant Pere Mitjà, 65) i la resta, en indrets del Raval amb diverses problemàtiques. La més evident, la presència de prostitució al carrer, que, de retruc, tenien un impacte negatiu sobre el manteniment i adequació d’aquests immobles, la majoria, en molt mal estat.

Cinc s’ubiquen al carrer d’en Robador i estan pràcticament un a tocar de l’altre (números 21, 25, 27, 35-37 i 43). Un sisè, al número 1 del carrer de Sant Ramon, va ser adquirit l’octubre de 2013 per 1.093.000 euros, també per així garantir la continuïtat d’un establiment històric: el Bar Marsella. Al número 6 d’aquest mateix carrer s’aixeca un altre edifici comprat pel consistori, que ja està totalment rehabilitat, i se’n farà l’entrega de claus abans de l’estiu. Per aquestes mateixes dates es preveu sortejar també els pisos del número 38 del carrer de la Reina Amàlia, adquirit a Regesa. Als baixos de totes aquestes finques, actualment tancats, s’obriran negocis o s’hi establiran activitats d’emprenedoria.

Paral·lelament a aquesta compra d’habitatges, l’Ajuntament n’ha adquirit 164 més als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sants-Montjuïc, entre els quals, 20 pisos a les antigues casernes de Sant Andreu (Torres i Bages 135-137 i 139-141) mitjançant l’operació dels pàrquings, que se sumen als 41 que ja eren de propietat municipal dins del nou complex. També per poder destinar-los al lloguer social s’ha reservat 30 apartaments de la promoció del carrer del Doctor Aiguader, als antics terrenys de Renfe Rodalies, per a veïns de la Barceloneta.