Les persones que vulguin presentar candidatura hauran d’estar avalades per un mínim de dos partits que formen Barcelona en Comú (Guanyem Barcelona, ICV-EUiA, Podem Barcelona, Procés Constituent i Equo) i prèviament han d’haver signat el compromís ètic amb la formació. Segons el reglament, el cap de llista ha de proposar també un equip format entre cinc i 20 persones, que incorpori membres de les diverses formacions, que respecti la paritat i que sigui representatiu dels barris i districtes de la ciutat. Ada Colau ja ha anunciat que presentarà el seu equip ben aviat. La incògnita, en aquest cas, és si hi haurà algun altre candidat disposat a competir amb ella.

Les candidatures es proclamaran el proper 28 de febrer i, a partir d’aquí, començarà la campanya de les primàries. Les votacions es faran entre el 7 i el 12 de març en tres urnes que es repartiran per Barcelona. Podran votar-hi tots els ciutadans de Barcelona que s’hagin inscrit al registre de la formació i s’hagin compromès amb el seu codi ètic.

La formació iniciarà dos processos participatius més. Per una banda, farà primàries obertes per triar els 10 candidats per ser consellers de districte, les persones que ocuparan els llocs posteriors de la llista a les municipals. I, de l’altra, a partir de la setmana vinent es votaran les 40 mesures inicials del programa de govern de la formació.