Des d‘ERC, Alfred Bosch, ha exigit a l’alcaldessa que siguin les noves polítiques les que condueixin la ciutat cap a un nou model i que ha d’escollir entre “nova política o vella política”, en referència al PSC. D’aquesta manera, Bosch ha rebutjat una vegada més entrar al govern mentre es mantinguin aliances amb els socialistes.

El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, s’ha mostrat sorprès per la proposta de l’alcaldessa Ada Colau de voler un govern que inclogui el PSC, ERC i la CUP. Forn ha comparat aquesta fórmula amb el tripartit, i ha dit que no hi ha canvis “ni en les propostes ni tampoc en l’estil”.

Des de C’s, Carina Mejías, també ha comparat el pacte d’esquerres amb el tripartit i ha acusat Colau de crear fractura entre els grups municipals. Mejías ha dit que els partits amb qui vol negociar l’alcaldessa tenen “confrontacions” entre ells i s’ha mostrat escèptica davant d’aquesta proposta de govern.

El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha acusat Colau de “vendre fum” en no concretar cap pacte de govern. També ha defensat la Guàrdia Urbana davant la polèmica generada sobre la unitat d’antiavalots, i ha demanat que no es “denigri” el cos i se’ls respecti.