(ACN) El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha assegurat després de la condemna pel seu paper en l’1-O com a alcalde d’Agramunt que “tornaria a estar al costat del seu poble”. “No es pot desobeir mai la voluntat de la ciutadania”, ha afegit en una declaració institucional des del Palau de la Generalitat acompanyat de la resta de membres del govern.

Solé ha afegit que la sentència del TSJC és a centenars d’alcaldes que l’1-O van estar al costat de la ciutadania i als tres milions de persones que van anar a votar. “Condemnant-me a mi es condemna tot el món local compromès amb la democràcia”, ha reblat. La inhabilitació no s’aplicarà fins que es resolguin els recursos.

Malgrat la situació, Solé ha assegurat que no es renunciarà “a cap de les vies per defensar-se davant una sentència injusta” i que seguirà al capdavant de les responsabilitats “perquè el país té necessitats urgents”.

El conseller, responsable de l’organització de les eleccions, ha defensat la llei d’amnistia i l’autodeterminació com a “única sortida” i ha afegit que no s’aconseguirà resoldre mai un conflicte a través dels jutjats. “Per més obstacles que vulguin posar, la democràcia no és mai impugnable“, ha conclòs.

Aragonès rebutja la sentència

Per la seva banda, el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha expressat el “rebuig enèrgic” a la sentència que inhabilita Solé i ha afirmat que aquest dijous “és un dia molt trist per als ciutadans amb fortes conviccions democràtiques”. “Una nova mostra de la repressió de l’Estat contra l’independentisme i contra els que s’atreveixen a qüestionar el seu poder”, ha afegit.

El vicepresident ha lamentat que es busqui “venjança” i la “judicialització permanent” de la vida política catalana. També ha remarcat que amb la primera condemna a un alcalde “per haver estat al costat dels veïns l’1-O” es condemnen de nou els tres milions de catalans que van exercir el dret a vot. Ha definit Solé com un demòcrata “per damunt de tot” i una persona que va defensar les urnes l’1-O.