Conseller Bernat Solé

(ACN) El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat el conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, a un any d’inhabilitació i una multa de 16.800 euros pel seu paper en l’organització de l’1-O quan era alcalde d’Agramunt. Era també diputat al Parlament.

El tribunal considera provat que va cometre un delicte de desobediència greu a resolucions judicials, ja que constata que tenia coneixement personal i directe de les decisions del Tribunal Constitucional que advertien de les conseqüències en cas d’aplicar les lleis aprovades pel Parlament l’any 2017 sobre el referèndum. També haurà de pagar les costes del procés.

Actualment, Bernat Solé és el responsable dels preparatius de les eleccions autonòmiques que se celebraran el 14 de febrer o el 30 de maig en funció del que resolgui el TSJC.

Aragonès: “Insisteixen en la venjança però els tornarem a derrotar a els urnes”

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, lamenta que s’insisteixi en la “repressió i la venjança”. “Els tornarem a derrotar a les urnes. Ens trobaran dempeus defensant la democràcia i la llibertat. Estem amb tu, Bernat Solé”, ha afegit Aragonès a través del seu compte de Twitter.

Borràs i Puigdemont també donen suport al conseller

La candidata de JxCat a les eleccions al Parlament, Laura Borràs, ha donat suport al conseller d’Exteriors Bernat Solé (ERC). “El rellotge de la (in)justícia espanyola té el seu propi ritme. Ja n’hi ha prou! La justícia espanyola no pot decidir qui és o no és president o qui és o no és conseller. Tot el suport”, ha publicat en un missatge a Twitter.

L’expresident del govern i líder de Junts, Carles Puigdemont, també ha reaccionat a la xarxa: “Tot el meu suport davant d’aquesta condemna injusta que no fa res més que confirmar que la repressió continua intacta. Han passat més de tres anys del referèndum i l’Estat continua reprimint, sense fre”.