El fan village de la plaça de Catalunya per la F1. a punt

Barcelona en Comú ha recriminat aquest divendres a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que “privatitzi la ciutat per la Fórmula 1” i alhora “desallotgi i es sancioni a la ciutadania que s’organitza i es concentra en contra del genocidi que pateix el poble palestí”. “És inacceptable. Preocupant el missatge que envia al món el govern Collboni”, conclou en un missatge a la xarxa social X.

En la mateixa línia, el regidor de BComú Marc Serra ha denunciat que l’acampada solidària amb Palestina “va haver de traslladar-se a la plaça de la Universitat perquè la plaça de Catalunya està privatitzada pel xou de Collboni amb la Fórmula 1”.

Tot a punt per a l’exhibició de Fórmula 1

L’exhibició de Fórmula 1, prevista per al 19 de juny, suposarà afectacions importants de mobilitat a la ciutat. El “roadshow” està previst que se celebri a partir de les 18 h al passeig de Gràcia, però les restriccions de trànsit començaran ja el dia abans. Tot i que el tram per on circularan els cotxes és només d’uns 630 metres, hi haurà afectacions generalitzades a tot el centre i la Gran via serà la gran damnificada.

La “fan village”, incompatible amb els acampats

A partir del 15 de juny la plaça de Catalunya acollirà la “fan village” de la Fórmula 1 amb motiu del Gran Premi de Montmeló, i s’hi podrà accedir gratis, si bé abans caldrà reservar entrades. Els concentrats pro Palestina volien acampar inicialment en aquesta plaça, però a causa de l’esdeveniment relacionat amb la Fórmula 1 van traslladar la protesta a la plaça de la Universitat. Una acampada que s’havia d’allargar durant tot aquest cap de setmana, però que ha estat desallotjada aquest divendres de matinada per part de la Guàrdia Urbana. Segons els manifestats, els agents no només els han tret de les tendes, també els han multat.