seu nacional ERC Barcelona

(ACN) Hi ha neguit a la seu de Calàbria per la consulta d’ERC Barcelona sobre si el grup municipal entra al govern de Jaume Collboni. La militància republicana de la capital celebra aquest dijous, a partir de les 19 h, un congrés extraordinari a l’Orfeó Martinenc, en què les bases decidiran si avalen el preacord entre PSC i ERC per governar plegats la ciutat.

L’executiva nacional ja troba bé que les bases de Barcelona es pronunciïn sobre una entrada al govern de l’Ajuntament, però la incertesa sobre com acabarà la investidura i si hi haurà repetició electoral, fa que la consulta incomodi la direcció. Fins i tot no es descarta que des de Calàbria es demani a la Federació de Barcelona endarrerir la data de la votació interna.

“Si governem ara amb Collboni, la repetició electoral pren força”

Fonts d’ERC avisen que, en àmbit nacional, hi ha inquietud sobre el resultat de la votació, perquè pot afectar les negociacions d’una investidura del proper president de la Generalitat. Si les bases avalen el preacord per entrar al govern de Collboni, es farà més difícil que el partit doni suport a una eventual investidura d’Illa al Parlament. “Si governem ara amb Collboni, la repetició electoral pren força”, valora una de les veus autoritzades d’ERC d’àmbit nacional.

De fet, la Direcció Nacional es reserva la capacitat de valorar el resultat de la consulta interna de Barcelona i avaluar-ne l’execució. Tot apunta que la militància d’ERC a la capital arriba dividida a la votació.

La Direcció Nacional vol un resultat de la votació “clar i contundent”

Des de la Direcció Nacional d’ERC també apunten que no és el mateix un resultat “clar i contundent”, que una victòria a favor d’entrar al govern de Collboni per un marge estret. Fins i tot es dubta, des de Calàbria, que un resultat disputat tingui prou validació política. En canvi, des de la Federació de Barcelona insisteixen, però, que ja n’hi hauria prou amb un vot més per aplicar el resultat de la consulta.

En aquest sentit s’ha pronunciat aquest dimecres la presidenta de la Federació de Barcelona, Eva Baró, que ha deixat clar que n’hi ha prou amb un 51 % per validar la decisió d’entrar al govern de Collboni: “Les majories són les majories”. Baró també ha assegurat que l’executiva nacional respectarà la decisió de les bases d’ERC a Barcelona. La votació, a hores d’ara, sembla que es farà a mà alçada.