Acampada Palestina
Foto: Blanca Blay

(ACN) La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat aquest divendres a la matinada l’acampada d’activistes en suport de Palestina a la plaça de la Universitat que havia començat aquest dijous al vespre, segons han explicat els impulsors. Segons relaten, agents del cos policial han arribat a la plaça cap a les 3.20 h, els han tret totes les tendes de campanya i els han multat. “La resposta ha de ser proporcional a la seva repressió!”, han afirmat a les xarxes socials.

L’acampada, iniciativa d’estudiants de la UB

La iniciativa l’havien impulsada els estudiants de la UB Palestina, que fa uns dies van acampar a la universitat, i s’hi han sumat persones d’altres moviments. Amb aquesta acció, exigien al govern de la Generalitat i a l’Estat trencar relacions amb Israel i tenien previst quedar-s’hi inicialment fins diumenge. Ara, després del desallotjament han anunciat mobilitzacions. Aquesta tarda, a les 18 h es manifestaran a la plaça de la Universitat.

Els acampats carreguen contra Collboni

Els acampats han criticat el govern de Jaume Collboni pel desallotjament i han convocat una manifestació aquest divendres a la tarda per denunciar el que titllen de “repressió” contra el moviment de solidaritat amb el poble palestí. En una roda de premsa, els activistes han advertit que la “complicitat” amb Israel és “estructural i intrínseca a totes les institucions” i fa possible que “perpetuï un genocidi amb total impunitat”. Els acampats afegeixen en un manifest que el govern municipal del PSC i l’alcalde “formen part d’aquest aparell”. “Collboni, prou complicitat amb Israel!”, han cridat en acabar la roda de premsa.

Sánchez anuncia el reconeixement de l’Estat palestí: “És una decisió històrica”