L’objectiu del Fons Social i Solidari de BComú és que els diners que no es van poder rebaixar del sou, per la negativa de part dels grups de l’oposició, reverteixin igualment en la ciutat. Així ho estableix el Codi d’Ètica Política que la formació va aprovar al febrer. Per aquest motiu, al febrer de 2017, un cop hagin elaborat les bases i barems, obriran una convocatòria a través del seu web.

Totes les entitats, col·lectius i moviments que ho vulguin podran presentar-hi propostes, que s’escolliran per votació entre tots els barcelonins que estiguin apuntats al registre de BComú. En total, se seleccionaran 26 projectes de tres categories diferents: La primera finançarà amb 15.000 euros sis accions dins de la ciutat relacionades amb la ciutat de drets, la sostenibilitat i l’impacte del turisme; en la segona modalitat s’adjudicaran 100.000 euros —5.000 per a cada proposta— en projectes d’àmbit territorial, tenint en compte que el finançament sigui per a dos projectes per a cadascun dels 10 districtes.

Finalment, BComú reservarà 26.000 euros per a donar suport a campanyes i accions puntuals externes, així com aportacions a projectes de mobilització social.

La primera edició d’aquest fons social i solidari disposarà dels diners dels primers dos anys de mandat de BComú, però el grup municipal pretén convertir-ho en una iniciativa que es faci de anualment.