(ACN) L’Ajuntament de Barcelona traurà a concurs la nau Klein de la històrica fàbrica La Escocesa del Poblenou per ubicar-hi un clúster de cooperatives. Ho ha avançat ‘El Periòdico’ i ho han confirmat fonts municipals a l’ACN. En aquest sentit, han indicat que ja s’han iniciat els tràmits perquè el procediment puguin dur-se a terme al llarg d’aquest 2023, si és possible abans que finalitzi el mandat.

L’anunci d’aquest projecte arriba després que la setmana passada l’Ajuntament de Barcelona i Mercabarna signessin un acord per estudiar la posada en marxa d’un FoodLab a la nau Shield de La Escocesa. L’objectiu és que aquest espai esdevingui un nou pol d’activitat i un pol d’innovació gastronòmica.

La nau Klein, en cessió durant 20 anys

El projecte que pretén impulsar el consistori consisteix a oferir la cessió completa de la nau Klein durant 20 o 30 anys a una UTE de cooperatives a canvi que assumeixi el cost del 50 % de la rehabilitació de l’espai. La resta l’aportaria l’Ajuntament mitjançant una subvenció.

A hores d’ara s’estan duent a terme els estudis arquitectònics i jurídics pertinents i necessaris per poder determinar les bases del concurs. La nau Klein pot arribar a disposar de 2.000 m² si se sumen les tres plantes que té més el que resultaria de recuperar-ne els altells. Les obres durarien un any i mig.