L’Ajuntament de Barcelona oferirà un servei de cangur públic als museus, biblioteques i teatres municipals per afavorir la conciliació mentre es visita una exposició o es gaudeix d’un espectacle. Ho ha explicat el delegat de Drets Culturals, Daniel Granados, que ha reconegut que “sabem que les cures històricament recauen en les dones i hem de posar eines per equiparar l’accés a la cultura“. El projecte es començarà a desplegar com a prova pilot aquest mateix any 2022.

El cangur a equipaments culturals és una de les accions concretes que inclou la mesura Cultura feminista, emmarcada en el Pla de drets culturals de l’Ajuntament durant aquest mandat. A banda del cangur, el consistori també aplicarà la visió de gènere a l’hora de programar esdeveniments culturals, procurarà que la programació cultural sigui paritària, i inclourà aquesta visió en l’atorgament de subvencions i en la rehabilitació dels equipaments culturals públics.

Cultura feminista és la cinquena mesura que inclou el Pla de drets culturals i té un pressupost de partida de 190.000 €. Barcelona també ja té un servei de cangur municipal gratuït per a infants d’entre 1 i 3 anys a 19 barris de la ciutat.