Els Bombers de Barcelona han creat un grup de treball per identificar façanes que poden ser sensibles a patir un incendi com el de l’edifici de València, que va cremar el mes passat. El grup també detectarà edificis amb complexitat tècnica, com ara problemes d’accessibilitat per les escales. El cap de Bombers, Sebastià Massagué, ha detallat que quan es tingui aquest catàleg es vol fer una campanya “finca a finca” per prevenir el risc d’incendi.

Massagué ho ha explicat a la Comissió de Presidència d’aquest dimecres, que ha aprovat per unanimitat una proposta d’ERC per elaborar un pla d’actuació en matèria de prevenció d’incendis. Els Bombers de Barcelona van realitzar l’any passat 122 inspeccions tècniques en edificis (en especial hotels, residències i discoteques) que es fan d’ofici o bé a requeriment dels districtes. Enguany en volen fer més a partir del pla d’acció que sortirà del grup de treball.

Presents en altres grups de treball

Els Bombers de Barcelona també formen part del grup de treball que ha creat la Generalitat per detectar edificis amb materials inflamables a Catalunya. La informació que es reculli s’afegirà al catàleg de finques que s’elaborarà des del consistori. A banda, els Bombers de Barcelona participen en una altra comissió del Ministeri d’Habitatge per influir amb altres ciutats en la modificació del Codi tècnic de l’edificació.