L’Ajuntament de Barcelona ha començat a elaborar un Pla de convivència d’oci nocturn per abordar la governança d’aquest sector i prevenir problemes associats, segons ha informat el consistori en un comunicat. Precisament, aquest dimecres, el tinent d’alcaldia de Seguretat i Convivència, Albert Batlle, s’ha reunit amb l’exalcaldessa d’oci nocturn de Nova York Ariel Palitz per compartir experiències en la gestió de la nit.

Palitz va dirigir la primera oficina dedicada a la vida nocturna de la ciutat nord-americana per millorar la relació entre l’Ajuntament, el sector i les comunitats en el mandat de l’alcalde Bill de Blasio. Ara és una figura reconeguda per impulsar una governança de la nit i per trobar solucions per resoldre problemes relacionats amb la seguretat, la qualitat de vida, la concessió de llicències o la gestió de crisis.

Albert Batlle s’ha reunit amb Ariel Palitz aquest dimecres a l’Ajuntament de Barcelona

Actuacions del Pla de convivència

El Pla de convivència que prepara l’Ajuntament preveu diverses accions com ara elaborar protocols de corresponsabilitat amb l’oci nocturn i els sectors del turisme, la restauració i el comerç. També es vol fer un cens d’establiments que poden vendre alcohol en horari nocturn (de 22 a 8 h) per facilitar el control d’aquesta activitat. A més, es vol fomentar i identificar l’accés als lavabos nocturns oberts al públic i estudiar la possibilitat d’incrementar-ne el nombre.

Entre les accions que es volen dur a terme amb aquest pla hi ha també el reforç de les unitats nocturnes de la Guàrdia Urbana. El Pla de convivència d’oci nocturn s’emmarca en el Pla endreça i vol donar continuïtat a la feina feta el mandat anterior amb la Taula per una nit cívica i segura.