L’Ajuntament de Barcelona homenatjarà Bernardo Cortés, conegut com el poeta de la Barceloneta, coincidint que aquest 2022 s’han complert cinc anys de la seva mort. El govern municipal ha acceptat un prec d’ERC, que ha demanat a la Comissió de Drets Socials que instal·li una placa al carrer dels Pescadors de la ciutat, on va viure Cortés. De fet, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, s’ha mostrat a favor de la proposta i ha assegurat estar “compromesos amb la memòria del Bernardo” des del govern municipal.

Rabassa ha explicat que l’any 2017 el consistori ja va organitzar un acte d’homenatge “al més humil i discret possible” amb família i amics del poeta de la Barceloneta i que “a posteriori” es va estudiar la possibilitat de fer un mural al carrer de l’Atlàntida, que es va acabar descartant.

Com que fa cinc anys de la seva mort hem de fer alguna cosa més, sens dubte que una placa a la memòria és una bona proposta
Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella

Això sí, el regidor de Ciutat Vella ha assegurat que se seguirà “la línia de discreció” i sempre amb el vistiplau d’amics i familiars de Bernardo Cortés.