dona taxista i taxi

(ACN) La Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior de l’Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest dimecres estudiar l’establiment d’un protocol d’actuació davant d’agressions masclistes a dones taxistes. El text aprovat també planteja estudiar mesures desenvolupades a altres ciutats per denunciar abusos sexistes.

El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha afirmat que són conscients que els taxistes, i especialment les dones, demanen solucions per erradicar actituds masclistes “intolerables”. En aquest sentit, ha subratllat que en la darrera reunió es van proposar millores per la seguretat com la connexió directa amb el 112, així com la instal·lació de mampares.

Tots els grups excepte l’extrema dreta han votat a favor de la proposta de TriasxBCN coincidint en la importància de garantir la seguretat de les taxistes després que una taxista de Barcelona denunciés fa uns dies un client per masturbar-se dins del seu vehicle.

Garantir la seguretat laboral dels taxistes, especialment a la nit

D’altra banda, la comissió també preveu que en el marc de la Taula de Seguretat del Taxi es creï un espai de trobada i treball permanent entre Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i altres policies de l’AMB, l’IMET i el sector del taxi per valorar mesures que garanteixin la seguretat laboral de taxistes, especialment a la nit.

A més a més, la proposició aprovada també demana al consistori desenvolupar campanyes de civisme i de com denunciar delictes contra el patrimoni i agressions contra els taxistes. Per això, ha explicat Batlle, hi haurà més reunions amb el sector del taxi i l’IMET ja treballa en la inclusió de senyals dissuasius a l’interior dels vehicles que recordi la connexió amb el 112. “Buscarem la millor solució”, alhora que ha demanat no crear una alarma “innecessària”.