aparcament bicis mercat sant antoni

Un dels objectius de l’Ajuntament de Barcelona és potenciar una mobilitat més sostenible i fomentar el transport públic i la bicicleta. Per això, una de les línies d’actuació recollides al Pla de Mobilitat Urbana és l’impuls d’una infraestructura d’aparcaments segurs per a les bicicletes. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha explicat que així volen aconseguir una ciutat “més pedalable i segura”.

El primer, el del Mercat de Sant Antoni

Aquesta zona segura de bicis de l’aparcament BSM Mercat de Sant Antoni consta de 48 places, seguiment per videovigilància i d’un identificador per accedir a l’espai. A més, també s’ha posat a disposició dels usuaris i una manxa per inflar els pneumàtics i ajudar a tenir cura dels vehicles.

En els propers mesos, aquest servei s’instal·larà a l’aparcament del Mercat de la Boqueria i de la plaça del Fòrum, per continuar amb la resta d’aparcaments de la Xarxa BSM.

Com funcionen els nous aparcaments?

Per deixar o recollir una bicicleta de l’aparcament, caldrà que els usuaris s’identifiquin com abonats mitjançant un codi QR. Aquells que en vulguin fer un ús puntual per dia o fracció, també podran accedir-hi reservant el servei al caixer automàtic de l’aparcament.

Un cop identificat i validat l’accés, la porta es desbloqueja uns segons per poder-hi entrar. Un cop a dins, s’ha de deixar la bicicleta encadenada a l’espai reservat per abonats o a l’espai reservat per l’ús per dia o fracció. El preu d’aquest servei és 16,20 € al mes, en el cas de les persones abonades, i de 1,20 € per dia, en el cas de fer-ne un ús puntual.

Potenciar l’ús de la bicicleta

El Pla de Mobilitat Urbana recull la voluntat de seguir ampliant i millorant la xarxa d’itineraris de bicicleta, però també d’incrementar els aparcaments segurs. El consistori assegura que la manca de seguretat per a l’estacionament és un dels factors que frenen l’ús de la bicicleta com a transport habitual.