Segons la resolució de l’entitat, que ha fet pública aquest divendres al matí l’Ajuntament, el fitxer no vulnera la legislació de protecció de dades. Així, les denúncies queden arxivades i es procedeix a la seva inscripció al registre. Aquest és el pas previ per a la posada en funcionament de la base de dades, que havia quedat aturada per la polèmica que va generar.

Quan es va conèixer a l’abril la creació d’aquest fitxer, sindicats i partits de l’oposició van posar el crit al cel. Ara, després d’investigar-ho, l’APDCat considera que el fitxer és “congruent” quan el cos hagi de tractar dades molt sensibles i assegura que “cal considerar com a justificada la recollida eventual d’aquest tipus de dades personals en el curs d’una investigació, complint amb el principi de qualitat de les dades”.

El govern municipal insisteix que “en cap cas es recopilaran de forma generalitzada i indiscriminada dades de caràcter personal dels membres del cos, sinó que la voluntat és reforçar les garanties i la seguretat jurídica del tractament de les dades”. També recorda que es van comprometre amb els sindicats amb representació a la Guàrdia Urbana a redactar com i de quina manera es farà la gestió del fitxer.