ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Ha arribat el moment 'de coger el toro por los cuernos' i dir que fins que no hi hagi una regulació, exercici de competències, un planejament urbanístic... a Barcelona no es poden obrir més habitatges turístics (...) Nosaltres posem com a punt de partida, d'arribada, obert a negociació amb el govern, amb la resta de grups... Perquè en aquest moment estem fent un planejament de ciutat. Aquesta és una decisió estratègica de ciutat. Això va més enllà de les sigles del PP o d'un possible acord entre el PP i el govern de la ciutat. Aquest és un acord que tots hem de tenir responsabilitat de ciutat, i aquí s'hi haurien d'afegir la resta de grups de l'oposició si són capaços de prendre decisions al marge d'horitzons electorals o falsa demagògia."

Fernández Díaz també proposa que l’Ajuntament tingui la competència exclusiva en la regulació, inspecció i sanció d’aquests tipus d’allotjaments, que es faci un pla de xoc d’inspeccions, que s’estableixi un nombre mínim de pernoctacions a Barcelona o que aquests pisos es categoritzin igual que els hotels.

Tot i que el Partit Popular encara no ha presentat el decàleg al govern municipal, volen que es converteixi “punt de partida, d’arribada, obert a negociació amb el govern i amb la resta de grups”. El líder del Partit Popular considera que es tracta d’una decisió estratègica de ciutat i ha plantejat un possible acord entre el PP i el govern de la ciutat. Fernández Díaz ha afirmat que “aquest és un acord que tots hem de tenir responsabilitat de ciutat, i aquí s’hi haurien d’afegir la resta de grups de l’oposició si són capaços de prendre decisions al marge d’horitzons electorals o falsa demagògia”.