13 tendes de campanya s’han instal·lat a la plaça de la Vila cap a les 18.30 h per protestar en contra de l’ordre de desallotjament del Casal Popular Tres Lliris, situat en una antiga oficina de CatalunyaCaixa, propietat ara del BBVA. Les revindicacions han començat una setmana després d’haver rebut la notificació del desallotjament, que els va arribar el dilluns 29 de setembre.

Els manifestants reclamen més espais per a joves al barri i reivindiquen la legitimitat de quedar-se al casal, ocupat l’1 de febrer. Els joves es mostren contraris a la “marca Barcelona” i al “procés d’elitització que viu el barri”, segons diuen, amb la proliferació de pisos turístics i hostals. La previsió és organitzar diverses activitats a la plaça de la Vila per mostrar el projecte del casal al barri i aquest mateix dilluns tenen previst fer pública la programació d’activitats.

Un espai juvenil autogestionat

Una cinquantena de persones participen de forma regular a les activitats que organitza el CP Tres Lliris, on tenen presència l’Assemblea de Joves del Camp d’en Grassot, Arran Gràcia i el Grup de Suport Antifeixista. Segons ha explicat una membre del casal a BTV, el projecte és “tenir un espai juvenil per participar i fer política des d’on es puguin buscar alternatives a la marca Barcelona”.

A la primavera, coincidint amb el desallotjament de Can Vies, els membres del Casal van rebre la primera notificació judicial del desallotjament, a la qual van interposar un recurs. Uns mesos després, aquest 29 de setembre, van rebre el segon avís, que indicava que tenien cinc dies per marxar de forma voluntària i, si no ho feien, es produiria un desallotjament forçat.