En un dinar col·loqui a la Cambra de Comerç, l’alcaldable socialista ha dit que vol “que els turistes paguin més a la ciutat”. “Hem de compensar la ciutat i hem de compensar els barris que pateixen de forma intensiva l’ús i l’abús del turisme”, ha afegit. Collboni ha reclamat que els diners que es recaptin no es destinin només a promoció com fins ara sinó a polítiques socials. El president de la Federació de Barcelona del PSC ha dit que el turisme és “un sector important a la ciutat”, però considera que “el model té un impacte negatiu: ocupació de l’espai públic, despeses en seguretat, problemes de convivència…”.

Jaume Collboni no ha detallat l’augment concret que vol en la taxa turística, però sí que ha dit que haurà de ser progressiu en funció de la categoria dels establiments i que els de més estrelles paguin la quota més alta. L’alcaldable socialista ha admès que la proposta pot “incomodar el sector”, però veu “imprescindible” aplicar la pujada “pel bé del turisme i la ciutat”. Collboni ha dit que portarà aquestes propostes al Parlament.

Quant als pisos turístics, el candidat socialista s’ha mostrat partidari de “combatre la concentració” en zones concretes de la ciutat i ha proposat “posar topalls” per no donar llicències en barris amb més pressió turística. En la mateixa conferència, Collboni s’ha erigit com el garant d’un “bon govern” per a la ciutat “que lideri i exerceixi les responsabilitats”. L’alcaldable del PSC ha acusat el govern de Xavier Trias de no tenir projecte per a Barcelona i de viure de “les inèrcies i rendes del passat”.