Aparell d'aire condicionat
Pla mitjà d'un aparell d'aire acondicionat, amb un llum encès de fons (ACN)

El Govern espanyol ha aprovat aquest dilluns al vespre un paquet de mesures urgents d’eficiència i estalvi energètics que inclouen límits a la temperatura d’ús de l’aire condicionat i la calefacció. La mesura, que el president del Govern, Pedro Sánchez, ja havia avançat que no suposarà “retalls” en el subministrament i que es traduirà en “estalvis en la factura de la llum”.

Topall de temperatura a l’aire condicionat i la calefacció

El decret de mesures estableix que als transports públics, centres de treball, comerços i negocis oberts al públic la temperatura de l’aire condicionat i la calefacció tindrà un topall. En concret, la temperatura de l’aire condicionat no podrà ser menor a 27 graus, mentre que la calefacció no podrà superar els 19. També s’haurà de tenir tancades les portes dels establiments quan estigui en funcionament l’aire condicionat o la calefacció.

La mesura entrarà en vigor el 9 d’agost, set dies després de la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’aquest dimarts. Tot i que haurà de ser convalidada pel Congrés dels Diputats en un màxim de 30 dies, ja que es tracta d’un decret.