ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "Nosaltres entenem que aquí hi ha molta negligència i creiem, senyora Fandos, que aquesta qüestió ha costat quatre milions d'euros a l'Ajuntament de Barcelona." DAVID ESCUDÉ, regidor del PSC "És molt fàcil fer populisme de les inversions o pressupostos en el món de l'esport o la cultura. I les xifres, tretes fora de context, poden ser escandaloses." MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde d'esports "Quan tu comences una edició no penses que no ho trobaràs tot, i quan fa un any, t'adones que no, teníem dues opcions: mira, tanquem la World Race, però això sí, amb una mà de patrocinadors que ja havien posat diners." JANET SANZ, regidora d'ICV-EUiA "Cal que debatem sobre si Barcelona, en aquest context, ha de tenir una competició regatista de primer nivell municipal i pública. Aquest és el debat, si això ens surt car o no a la ciutat." JOAN LAPORTA, regidor d'Unitat per Barcelona "Nosaltres no ens posicionem en contra de promocionar la ciutat de Barcelona a través de grans esdeveniments esportius."

En una sessió extraordinària de la Comissió de Presidència, demanada a petició del PP, la tinenta d’alcalde d’Esports, Maite Fandos, ha detallat l’aportació municipal de 4,8 milions d’euros al pressupost de la Barcelona World Race. Fandos ha explicat que la baixada d’ingressos de patrocinadors, que en les darreres edicions havien finançat totes les despeses, ha forçat el govern a destinar recursos públics a la regata per assegurar-ne la continuïtat. “Teníem l’opció de tancar la World Race, però això sí, amb una mà de patrocinadors que ja hi havien posat diners”, ha dit Fandos.

Dels diners aportats, 1,2 milions es destinaran al pressupost global de la World Race, tot i que també serviran per finançar diversos projectes educatius i científics vinculats a la regata. Amb la resta, 3,6 milions, Fandos ha anunciat la intenció de comprar centre d’interpretació actual de la Barcelona World Race, al moll de Llevant, per convertir-lo en un espai destinat a la promoció de la vela. A més, el consistori vol comprar la nau del costat al mateix moll per fer-hi la seu d’un institut de formació professional de nàutica.

Des de l’oposició, les veus més crítiques a l’aportació de diners municipals han estat les d’Iniciativa i el PP. La regidora Àngels Esteller (PP) ha acusat Fandos de “negligent” per la “mala gestió” de la fundació Barcelona World Race. Des d’ICV-EUiA, Janet Sanz ha retret al govern que destini diners públics a grans competicions esportives “mentre la ciutat té altres necessitats”. Sense citar cap d’aquests dos últims partits, David Escudé, del PSC, ha fet una crida a no caure en el populisme a l’hora de criticar inversions en competicions esportives. “És inqüestionable que el nom de Barcelona va lligat a l’esport”, ha dit. Joan Laporta (ERC+Dcat+Rcat) ha defensat la política municipal de promocionar la ciutat a través de grans esdeveniments esportius.