L’Assemblea Nacional Catalana planteja la Diada del 2019 com una acció que vagi més enllà de la manifestació independentista de cada any i es converteixi en una jornada que han anomenat d'”empoderament ciutadà”. En un acte de presentació dels detalls de la manifestació de l’11 de setembre, la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, ha anunciat que l’entitat sobiranista preveu organitzar al matí una campanya anomenada “Eines de País”, perquè els ciutadans puguin fer accions per “facilitar el camí cap a la independència”.

Entre les propostes, Paluzie ha avançat que hi haurà actvitats de “consum estratègic”, presència de companyies subministradores catalanes, sindicats afins amb la independència i sectorials d’alguns col·legis professionals, entre d’altres. Un conjunt de mesures de “no cooperació amb el règim opressor” i per potenciar l’economia catalana deslligada de les empreses de matriu estatal. En definitiva, ha dit la presidenta de l’ANC, perquè els ciutadans “prenguin consciència” de com pot reivindicar-se i actuar més enllà de la manifestació de cada any.

Inscripcions obertes a la manifestació

L’ANC ha donat el tret de sortida per a les inscripcions als 26 trams que conformaran la manifestació de l’11 de setembre del 2019. En l’acte d’aquest divendres la cuinera Ada Parellada i l’exdiputada de la CUP al Parlament Mireia Boya han estat les primeres a inscriure-s’hi. Com cada any el procés es farà al web de l’entitat, en què l’usuari pot conèixer el recorregut i els diferents trams i apuntar-se al que li correspon pel codi postal o en qualsevol altre que vulgui. L’ANC ha demanat a la ciutadania que s’inscrigui en un tram abans d’anar a la manifestació per tal de “facilitar l’organització i la logística”.