Un gran dictat. Aquesta ha estat la posada en escena simbòlica d'Esquerra Republicana per reivindicar el model d'immersió lingüística de Catalunya. Els aplicats assistents han copiat un text de l'escriptor Lluís-Anton Baulenas. Els dictats seran enviats als magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per demostrar el rebuig de la societat civil a la sentència en contra del català d'ara fa una setmana. Avui ha estat una manifestació especialment reivindicativa, en què ha estat present la figura d'Heribert Barrera, mort el 27 d'agost, i el seu famós "Tenim pressa, molta pressa." Molts dels assistents han deixat clar que enguany hi ha més motius que mai per sortir al carrer. La manifestació ha continuat sense incidents fins al passeig de Lluís Companys. Aquí s'ha cremat una bandera espanyola i s'han pogut sentir crits en contra d'Espanya.

L’única incidència que s’ha produït ha estat la crema d’una bandrera espanyola. Un grup d’encaputxats han interromput la marxa per calar foc a la bandera. La resta de manifestants han condemnat l’acció, que, segons els organitzadors de la manifestació, ha estat espontània.

ERC ha transformat la tradicional protesta en un gran dictat a favor del català a l’escola a la plaça de Sant Pere. Cada ciutadà ha pogut escriure una frase en defensa de la immersió lingüística i, després, fer arribar el seu escrit en forma de carta als magistrats del TSJC. Endavant, CUP, Maulets o Solidaritat són altres dels partits polítics que no han faltat a la convocatòria.