L’Ajuntament de Barcelona tenia constància de queixes dels veïns pel bar on s’ha produït l’incendi del carrer de València aquest dimarts a la matinada. La majoria de les denúncies veïnals, segons ha informat el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, eren per “molèsties” i “problemes de convivència” amb la titular de l’establiment, que feia entre tres i quatre mesos que regentava el bar. Ara bé, deixa clar que no s’havia detectat cap “evidència delictiva”. Res no podia fer preveure que es podria produir un incident d’aquesta gravetat, ha dit Batlle.

En una compareixença a l’Ajuntament de Barcelona per actualitzar el cas de l’incendi el carrer de València, que ha provocat quatre ferits que estan hospitalitzats, Batlle ha explicat que la Guàrdia Urbana havia rebut les queixes veïnals i que estaven en contacte amb els residents afectats. El dia 8 d’abril, el cos policial va acordar fer un precinte provisional del local per “temes d’insalubritat”, acció que finalment no es va poder realitzar perquè, segons Batlle, el local estava tancat i no hi havia activitat a l’interior.

Vuit edificis afectats per l’incendi del carrer de València

En total, a causa de les flames i les boles de foc, hi ha hagut afectacions en pisos d’un total de vuit edificis, la majoria al número 73 del carrer de Valencia, on els veïns que hi viuen no podran tornar a curt termini. Tampoc no poden tornar els nuclis familiars de dos habitatges més d’avinguda de Roma.

La majoria d’aquestes famílies desallotjades han optat per dormir a cases de familiars o coneguts, però quatre no tenien on anar i han rebut l’allotjament del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

Hi ha “indicis delictius” en l’origen de l’incendi

Mentrestant, la titular del bar continua ingressada a l’hospital en estat greu i sota custòdia policial. Tal com ha explicat Batlle, aquesta acció policial es desenvolupa quan els Mossos d’Esquadra “sospiten de la intervenció directa en un incident que apunta indicis delictius“.

A banda dels ferits i les afectacions estructurals en els edificis, també hi ha hagut danys en vehicles estacionats al carrer. És el cas d’aquesta motocicleta, que ha quedat completament calcinada. A banda, ha mort un gos que vivia en un dels habitatges afectats.

moto cremada incendi carrer valencia barcelona