La remodelació del Parc de l’Espanya Industrial comença a prendre forma. Els veïns de Sants i persones usuàries promotores del projecte de millora han consensuat amb l’Ajuntament com serà la transformació d’aquest espai. Els usos esportius ocuparan la part central del parc, es reordenarà l’espai per a gossos i es millorarà la zona de joc infantil.

La proposta de reforma va ser escollida als pressupostos participatius i ara s’ha definit després de diverses sessions, trobades i passejades de diagnosi. De fet, va ser el projecte més votat, no només d’entre totes les iniciatives proposades per la ciutadania al districte de Sants-Montjuïc en la campanya de pressupostos participatius, sinó també en el conjunt de la ciutat, amb 3.351 vots.

La proposta reordena els espais, segons els usos

En aquest disseny inicial que ara s’ha acordat amb el veïnat, s’ha tingut en compte la convivència dels diferents usos i col·lectius que utilitzen el parc: usos esportius, usos lúdics i d’esbarjo, des d’infants a gent gran, així com l’àrea de gossos, ara infrautilitzada, dissenyada amb la col·laboració d’entitats de propietaris d’aquests animals.

Es guanya una pista esportiva i s’està estudiant un espai de cal·listènia

La proposta reordena tots aquests usos, concentrant els esportius en la zona central del parc. A més de l’existent pista de bàsquet, es crearà una altra de multifuncional que permeti la pràctica de diversos esports, es millorarà la zona de petanca, així com es reubicarà i millorarà la zona de taules de ping-pong. Per últim, també s’ha recollit la proposta de grups de joves de crear un espai de cal·listènia.

En total hi haurà 5.800 m2 de zona verda i més 800 m2 de zona infantil

Un cop feta la remodelació, l’Espanya Industrial aglutinarà 5.800 metres quadrats de zona verda que es millorarà amb plantes arbustives que complementaran el bosc mediterrani existent. També s’incrementa i es millora la zona infantil, a la façana del carrer de Muntadas, que en total abraçarà 820 metres quadrats.

espanya industrial

S’amplia i es reubica la zona d’esbarjo per a gossos per reduir el soroll

Pel que fa a la zona d’esbarjo de gossos, aquesta s’amplia i es canvia de lloc, passant de l’àrea a tocar del carrer de Watt, a l’altra banda de la zona de bosc, a tocar de les grades, de manera que la vegetació actuï com a separador de la resta d’àmbits del parc i contribueixi a esmorteir el soroll.

També es preveu la millora dels elements de seguretat i tancament als accessos del parc, la millora general de tot l’enllumenat del parc i la reparació dels desperfectes de les grades i la instal·lació de serveis públics.

espanya industrial

S’hi destinaran 1,1 milions d’euros i les obres s’iniciaran el 2023

En total, la inversió prevista és d’1,1 milions d’euros i ara s’obre el tràmit per a la redacció del projecte executiu i la posterior licitació de les obres. La previsió és que les obres es posin en marxa a la primavera del 2023.

En una segona fase, s’abordarà la renaturalització del llac.