Un espectacular incendi a Barcelona ha deixat almenys quatre ferits a l’Eixample, un d’ells greu, aquesta matinada. Les flames han afectat vuit finques del carrer de València, avinguda de Roma i Rocafort. L’incendi l’ha provocat una explosió al bar que hi ha als baixos de l’immoble del número 73 del carrer de València, quan faltaven pocs minuts per a les 4 de la matinada.

La magnitud de les flames i el vent han provocat boles de foc que s’han estès per la façana de l’edifici, i també han provocat incendis a l’edifici de l‘avinguda de Roma, 90, que connecta amb el local sinistrat pel cel obert. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat 13 dotacions de Bombers i 11 unitats del SEM.

Una ferida greu, dos menys greus i un de lleu, hospitalitzats

L’incendi ha provocat quatre ferits, un d’ells greu, dos menys greus i un de lleu. La ferida greu és la propietària del local on s’ha produït l’explosió, qui està sota custòdia policial. Tant ella com els dos de menys gravetat han estat evacuats pel SEM a l’Hospital Vall d’Hebron, mentre que el lleu ha estat traslladat a l’Hospital Sagrat Cor. Tots els ferits, però, estan fora de perill. També s’han atès una trentena de veïns més que han estat donats d’alta “in situ”.

Danys estructurals a la finca on s’ha produït l’incendi

Les causes que han provocat l’incendi encara es desconeixen i els Bombers no descarten cap hipòtesi. Un cop extingit han estat avaluant l’estat de les finques afectades. Tots els veïns han pogut tornar a casa seva, excepte 16 veïns que viuen a l’edifici sinistrat, al carrer de València, 73 —a qui se’ls està buscant allotjament—, sis veïns que viuen en dos pisos de l’edifici de l’avinguda de Roma, 90. En el cas de l’edifici del carrer de València, els Bombers han constatat que “tota la finca està en precari” i han localitzat “danys estructurals en una paret de càrrega“. Per tant, aquí els veïns no podran tornar a casa seva de forma immediata.

L’últim incendi a Barcelona va ser en un pis del carrer del Roser

L’últim incendi a Barcelona en un pis del qual betevé ha tingut coneixement va ser el 28 de març, al carrer del Roser, al barri del Poble-sec. L’incendi es va produir de matinada per una espelma que va cremar un matalàs. Tres persones van haver de ser rescatades pels Bombers per la façana. Uns dies abans, el 21 de març, es van produir dos incendis més al barri del Putxet i el Farró. Un, en un pis a l’última planta d’un immoble i, l’altre, que va calcinar una habitació i un pati al barri de les Roquetes

Aquest 2022 també s’han produït diversos incendis mortals a Barcelona. A mitjans de febrer, un foc a l’Hotel Coronado, al Poble-sec, va causar la mort d’un home de 44 anys. Al gener també va morir un home de 56 anys al districte de les Corts i una dona de 60 al barri de les Roquetes.