incendi valencia barcelona

La presidenta de Grup Municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, i el portaveu del partit al consistori, Jordi Martí, han demanat “explicacions” al govern d’Ada Colau sobre l’incendi al carrer de València, 73, de Barcelona. Volen que el govern municipal informi a la Comissió de Presidència i de Seguerat i Prevenció, prevista per dimecres vinent, sobre les causes del foc i els incidents previs entre la comunitat de veïns i la propietària del bar on s’han produït les flames.

La petició del partit d’Artadi arriba després que el veïnat hagi explicat que la dona, sota custòdia policial, havia estat denunciada pels veïns per amenaces dies abans.

El bar, pendent d’un precinte provisional

El regidor de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha explicat aquest matí que els Mossos d’Esquadra tenen oberta una investigació per esclarir les causes de l’incendi. A més, ha avançat que l’Ajuntament va intentat precintar preventivament el bar on s’han originat les flames divendres passat, arran de les queixes del veïnat, però no va ser possible perquè el local estava tancat.

Batlle ha donat les primeres explicacions aquest matí, poques hores després de l’incendi. Aquest dimarts a la tarda, compareixerà a l’Ajuntament de Barcelona per donar més detalls del cas.

La propietària del local, ferida i sota custòdia policial

L’incendi del carrer de València ha començat aquesta matinada en un bar situat als baixos de la finca arran d’una explosió. Les flames han generat boles de foc i s’han propagat ràpidament per la façana de l’edifici i ha acabat afectant vuit finques i deixant quatre persones ferides, una d’elles en estat greu. Es tracta de la propietària del local sinistrat, que es troba ingressada i sota custòdia policial.