comissaria via Laietana

(Agències) La Comissió d’Interior del Congrés dels Diputats ha rebutjat la proposta d’ERC perquè la seu de la Prefectura Superior de Policia de Barcelona, ubicada a la via Laietana de la Ciutat Comtal, es converteixi en un centre memorial de la repressió franquista. Es tracta d’una iniciativa similar a la debatuda a la mateixa comissió el juny del 2017, mesos abans del referèndum de l’1-O, i que, tot i això, va tirar endavant gràcies als vots d’ERC, el PSOE, Unides Podem i Ciutadans, entre d’altres.

Aquest dimecres els socialistes hi han votat en contra en entendre, segons ha recalcat el seu diputat Rafael José Vélez, que l’època “fosca” i de “repressió” en aquest edifici ja “està superada”. El diputat ha recordat que hi treballen policies nacionals que “protegeixen el lliure exercici dels drets i llibertats” i ha indicat que la comissaria “ja s’ha redignificat”. “Avui és un lloc on homes i dones treballen per la seguretat de tots nosaltres i amb valors democràtics”, ha recalcat.

ERC ha retret el canvi d’opinió dels socialistes

La diputada promotora de la iniciativa, María Carvalho, ha censurat el canvi d’opinió dels socialistes, que ha atribuït que “els fa por la policia, li té por”, com també té, segons la parlamentària d’ERC, el franquisme “incrustat a les jerarquies de l’Estat“. Carvalho ha considerat que la prefectura és un exemple de la “infàmia”, el “record viu de tortura i mort durant el franquisme”. “Siguin valents, dignes i conseqüents i posin fi al monument a la ignomínia que és la comissaria de la via Laietana”, ha instat la diputada als socialistes.

A les seves paraules el diputat del PSOE ha respost que “els únics que han de tenir por de la policia són els delinqüents. Prengui’n bona nota”.