Acord entre Ajuntament i Fira de Barcelona per reduir els esdeveniments de la plaça de l’Univers, un espai que forma part del recinte firal de Montjuïc i que acull grans concerts que generen queixes pel soroll. El consistori ha anunciat que, després dels actes que encara hi ha programats aquest mes de juliol, no es concediran més permisos per fer grans esdeveniments en aquest espai.

Tot i això, segons ha pogut saber betevé, cites de cada any com el Sónar de Dia o l’Oktoberfest continuaran a la plaça de l’Univers fins al 2026, quan han de començar les obres per transformar el recinte firal de Montjuïc.

Menys esdeveniments, també a Maria Cristina

En paral·lel, el consistori fa un pas més en la reducció dels grans esdeveniments que es fan als entorns de l’avinguda de la Reina Maria Cristina i ha anunciat que alguns dels actes que ja s’han traslladat en altres punts de la ciutat no hi tornaran. Pot ser el cas de la Marató de Barcelona, que ha situat la darrera edició al centre de la ciutat; el Pride, que farà els actes principals el 20 i 21 de juliol al passeig de Lluís Companys, i curses com la de Bombers i la del Corte Inglés.

La regidora de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, detalla que sí que es mantindran en aquest entorn altres actes de ciutat com la Cursa de la Dona i la Jean Bouin. El que, de moment, tampoc no tornarà a Maria Cristina és l’escenari de les Festes de la Mercè, que l’any passat ja es va reubicar a les Corts. Un altre exemple recent d’aquesta inèrcia és la cancel·lació dels concerts nocturns de música al Castell de Montjuïc, segons l’Ajuntament perquè “el promotor no estava complint amb les condicions acordades”.

marato-barcelona 2023 arribada

Una bona notícia per al veïnat

Segons va dir aquest dimecres al vespre la regidora de Sants-Montjuïc al consell de barri de la Font de la Guatlla, això és una bona notícia per al veïnat. Feia anys que els veïns del Poble-sec i la Font de la Guatlla reclamaven reduir el nombre de concerts i esdeveniments que es fan en aquesta zona baixa de la muntanya de Montjuïc.

Satisfacció veïnal amb l’acord entre Ajuntament i Fira

El veïnat més crític amb els esdeveniments que tenen lloc en aquest entorn a cavall entre el Poble-sec i la Font de la Guatlla creu que la mesura recentment anunciada és positiva. “Anem per bon camí”, assegura el portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Contaminació Acústica i la Massificació d’Esdeveniments (PACAME), Jordi Andolz. Tot i això, es mostren cautelosos, fins a “veure què anirà passant” i que els canvis anunciats es confirmin.

El Poble Espanyol, l’altre cavall de batalla que no es redreça

Un altre espai que fa anys que està en el punt de mira del veïnat per les molèsties i el soroll que causen els actes nocturns que s’hi celebren és el Poble Espanyol. Fa temps que l’Ajuntament, la direcció de l’equipament cultural i els veïns treballen per mitigar aquests inconvenients. Segons el portaveu de la PACAME, les mesures implementades ara fa un any a la sortida dels concerts amb informadors i un camí marcat perquè els assistents arribin al transport públic sense entrar al barri sí que estan funcionant.

Segons Andolz, no passa el mateix amb l’elevat soroll que s’emet cap a l’exterior durant els concerts. Segons els veïns, les lones que haurien de controlar la dispersió del so, no són del tot efectives i ja ho han fet saber a l’Ajuntament a través de diferents canals.