(ACN) La Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres a la tarda impulsar un pacte de ciutat per establir “límits a la càrrega turística suportable per a la ciutat en termes de sostenibilitat ambiental, social i econòmica“. A més, s’establiran mesures consensuades amb la ciutat i la resta d’administracions per evitar arribar al límit o corregir-lo si s’ha superat. També es preveu augmentar la taxa turística. Tot això s’hauria d’aplicar abans de la propera temporada d’estiu, segons el text pactat entre comuns i PSC, que ha rebut el suport d’ERC, l’abstenció de TriasxBCN i el vot contrari de PP i Vox.

Es busca el consens amb tots els implicats per establir mesures de gestió

El tinent d’alcaldia d’Economia i Hisenda, Jordi Valls, ha recordat que el turisme ha estat un “èxit” per a la ciutat, que l’ha convertit en una capital global. Per això, diu que el turisme s’ha de tractar com una riquesa, i ha instat a consensuar amb tots els sectors i partits les mesures per limitar-lo i gestionar-lo.

Jordi Martí, dels comuns, ha dit que la proposta no va contra el turisme, però tampoc no volen que la ciutat depengui massa d’aquest sector econòmic. Jordi Coronas, d’ERC, ha dit que amb el turisme Barcelona es juga el seu model de ciutat. Tot i votar a favor ha advertit de la dificultat que suposa regular l’entrada de 10 milions de visitants que dormen fora del terme municipal i entren a la ciutat a visitar-la de dia.

Ramon Tremosa, de TriasxBCN, ha advertit dels possibles efectes no desitjats de l’intervencionsime. Per la seva banda, PP i Vox han apostat per seguir incrementant el turisme, buscant visitants d’alt nivell econòmic.