Centre Esportiu Municipal

L’increment del preu de l’energia ha afectat tots els àmbits i especialment els centres esportius municipals, que es troben “al límit” per l’encariment dels preus. Ara l’Ajuntament de Barcelona ha dit que estudiarà cas per cas per establir de quina manera es pot ajudar els 43 equipaments. Ho ha explicat el regidor d’Esports, David Escudé, a la Comissió de Drets Socials i Esports, a petició de Junts, que n’havia demanat la compareixença. Afirma que s’està buscant l'”encaix, la palanca legal i la viabilitat jurídica” per poder establir les ajudes en funció de cada cas.

Escudé ha dit que establir ajudes de forma generalitzada “és més complicat del que sembla”, perquè “no es pot parlar de tota la xarxa”, ja que els costos i estimacions varien en funció de cada centre. El regidor afirma que mantenen contactes amb tots els gestors i que s’està analitzant centre per centre.

Una de les mesures que s’aplicaran a mitjà i llarg termini és accelerar els projectes d’eficiència energètica, per aconseguir que els espais esportius municipals siguin autosuficients.

L’oposició reclama mesures a curt termini i un pla concret

El Grup Municipal de Junts ha reclamat al consistori mesures concretes a curt termini i un pla específic. Segons la regidora Francina Vila, la despesa extraordinària serà de 190.000 euros per cada CEM. Creu que l’esport “és un servei essencial de cohesió social” i que “es podria estudiar la possibilitat de treure ajudes”. Des d’ERC critiquen que Barcelona “fa massa anys que viu de renda amb l’esport” i creu “l’esport no és una prioritat per al govern municipal”. També han demanat celeritat els grups municipals de Ciutadans i del PP, que creuen que es podrien modificar i ampliar les condicions contractuals de forma extraordinària. Des de Valents reclamen “coordinació de totes les administracions públiques” per donar una “solució ràpida a tots els gestors esportius”.