L’Ajuntament de Barcelona ha demanat a la Generalitat de Catalunya que estudiï la possibilitat de destinar una part del solar del passeig de Lluís Companys a la construcció del CAP Casc Antic. El govern va aprovar aquest dimarts una partida de 98 milions d’euros per construir la nova Audiència Provincial de Barcelona al solar dels antics jutjats. Els treballs, però, no començaran fins d’aquí a dos anys perquè primer s’ha de fer la segona fase d’excavacions arqueològiques, que s’iniciaran el febrer del 2024.

Compatibilitzar els usos dels dos equipaments

Amb aquest calendari d’obres sobre la taula, la primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament, Laia Bonet, assegura que hi ha temps, com a mínim, per estudiar la compatibilitat dels 45.000 m² destinats a usos judicials, amb la presència d’un CAP, que necessita 3.000 m².

Bonet explica que li han demanat a la Generalitat, com a administració competent en matèria sanitària, que es plantegi la possibilitat d’encabir els dos usos al mateix espai. Això implicaria retocar el projecte de l’Audiència Provincial per fer compatibles els dos equipaments.